2641401706 6942815041 Καζαντζή 4-6, Αγρίνιο e.gerki@yahoo.gr
hero image

 

 
Ελευθερία Γκέρκη 
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος - Αγρίνιο


 

Η Γκέρκη Ελευθερία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη του Αγρινίου. Σπούδασε στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Διατροφής & Διαιτολογίας Κρήτης (2013) και συνέχισε στο Εθνικό Καποδιστριακό Ίδρυμα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την ειδίκευση της στην «Παιδική Παχυσαρκία» (2014). Παράλληλα με τις σπουδές ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία εθελοντικά στο χώρο της Διατροφής & Διαιτολογίας και είναι εγγεγραμμένο μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ).

Η Πτυχιακή ερευνητικής της μελέτη είχε θέμα «Συσχέτιση της εικόνας σώματος και των διατροφικών συνηθειών ανάμεσα στους φοιτητές του τμήματος Διατροφής και
Διαιτολογίας, Σητείας και στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Ηρακλείου».

Ολοκλήρωσε της πρακτικής άσκησης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και ειδικεύτηκε στην παχυσαρκία, στη νευρική ανορεξία αλλά και στην Διατροφή στο Σακχαρώδη Διαβήτη, από τον καθηγητή πανεπιστημίου, κ. Καλικάκη.

Από το 2013 ως και σήμερα κινείται στο χώρο της διατροφής και της Διαιτολογίας αλλά και σε γυμναστικούς συλλόγους ως ελεύθερος επαγγελματίας, έχοντας στο ενεργητικό της τη διαχείριση ενός μεγάλου πελατολογίου (ενήλικες & παιδιά) και αναλαμβάνοντας φυσιολογικές, παθολογικές καταστάσεις (υπέρταση, ευερέθιστο έντερο, πολυκυστικές κ.α), εγκυμοσύνη, αύξηση βάρους και αθλητική διατροφή.

 

 

Πραγματοποίησε ομιλίες εθελοντικά σε τοπικά και μη σχολεία πάνω σε θέματα διατροφής, συμβουλευτικής διατροφής και ενημέρωσης, ενώ ήταν ομιλήτρια στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο (2016) και οργανώθηκε από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με Θέμα «Μαθαίνω για το Διαβήτη» καλύπτοντας το θέμα της διατροφής στο Σακχαρώδη Διαβήτη.

Το Νοέμβριο του 2016 ολοκλήρωσε την ειδίκευση της πάνω στη Διατροφογενετική με εξιδανικευμένα σεμινάρια. Μέσω αυτής της νέας επιστήμης, δίνεται η δυνατότητα ο κάθε άνθρωπος να ανακαλύπτει το γενετικό του προφίλ (DNA) και η διατροφή του αλλά και οι συνήθειες του να προσαρμόζονται καθαρά πάνω στα γονίδια του.

Συνεχή παρακολούθηση συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων που πραγματοποιούνται στο τομέα της Διαιτολογίας, Ψυχολογίας και της Υγείας από το 2011 έως και σήμερα.

Στόχος είναι μέσα από εξατομικευμένα προγράμματα, σωστή ενημέρωση, καθοδήγηση, εκπαίδευση και ψυχολογική στήριξη και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του κάθε ατόμου ξεχωριστά, να γίνει επίτευξη της απώλεια βάρους αλλά και διατήρηση της απώλειας των κιλών στη συνέχεια σε συνεργασία πάντα με τον πελάτη – ασθενή.